Wij zijn NRIT
Login

Over ons

NRIT is dé kennispartner in de vrijetijdssector. Wij zijn gespecialiseerd in het verzamelen, bundelen, verrijken en verspreiden van relevante vakinformatie naar het werkveld. Daarbij maken we gebruik van zowel geprinte als digitale media en zien live kennisdeling in de vorm van congressen, seminars en cursussen als extra toegevoegde waarde. 

Bekende titels van NRIT zijn Recreatie & Toerisme, Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd, NRIT Actueel en Vrijetijdstudies. Alle content die NRIT Media verzamelt, creëert en bewerkt komt op dit kennisplatform samen waar het via de Kennisbank toegankelijk wordt gemaakt. Bekijk ook de NRIT-video's op ons YouTube-kanaal.

NRIT is ontstaan uit het Nederlands Research Instituut voor Recreatie en Toerisme. Dit onderzoeks- en adviesbureau is in 1970 in Breda gestart om onderzoek naar recreatie en toerisme te doen. Inmiddels is NRIT onderdeel van Arko Redakto B.V., een zelfstandige kwaliteitsuitgeverij van vakinformatie. NRIT is gevestigd in Vianen.

NRIT werkt intensief samen met diverse vooraanstaande (kennis)partners in de branche zoals CBS, CELTH, Destinatie Nederland, LDA, NBTC, en diverse toeristische hogescholen.